: Trakya R© Model Hüseyin KARTOL
   
Sonic Low Wing - Os La 46
Tüm modelci arkadaşlarıma,abilerime,kardeşlerime selamlar.
Uzun süredir elektirikli modeller üzerinde çalışmakta ve uçmaktaydım.Lakin kendime ait patlar motorlu bir modelim olmamasına rağmen abilerimin patlarlı uçaklarıyla haşırneşir oluyordum.Ancak Orhan abim öyle bir model yaptıki bende hemen patlar motorlu modele geçme kararı aldım. Normalde 25-32 lik makine önerilen modele 46 la lık O.s ve performasn eksozunu takında adına yakışır bi hıza ve kıvraklığa sahip bir SONİC çıktı meydana. İzleyenlerin kulaklarını tırmalayan bir ses ve gözlerini yoran bir hıza sahip olduki; hemen benim kanımada girdi.Bende ertesi gün Ordan abinin sende al ısrarlarına dayanamayarak Sonic ve O.S la 46 motorumu sipariş geçtim.Neden AX serisi bir motor seçmedin diyecek olursanız ayrıntılı bir açıklama yapabilirim.
Bu akşam irtibarı ile modelimin yapım aşamalarına başlamış bulunmaktayım ve birkaç resim ve açıklamalar ile siz değerli modelciler ile paylaşmak istiyorum.Çekilen 2. uçuş videosunu ekliyorum.

Öncelikle uçağımızın uçuş videosunu ekliyorum


Öncelikle alkol ile sulandırılmış epoxi yi yakıt taşmalarına ve dayanımı arttırması hususunda gövdenin içene birgüzel yedirerek fırça yardımı ile sürdüm. Kanatları birleştirmek için gerekli traşları yaptım. Kanatları epoxi ile güzelce birleştirdim. Epoxi ile birleşen kanatlara elyaf takviyesi yaparak harika bir mukavemet kazandırdım.Kanadın alt kısmına 2 kat elyaf atarak gerilmelerden oluşabilecek hasarı ve kanat katlama olasılığını ortadan kaldırdım.Öyle sağlam olduki servo yuvasını boşaltabilmek için dremel ile girmek gerekecek  

Gövde komple transparan film ile kaplandı.(silerken kolaylık ve mukavemeti arttırmak için).Servolar takıldı.Arka stablize ve yükseliş dümeni yerine monte edildi ve servo bağlantısı yapıldı.Motor maunt ve Motor yerine takıldı.


Eğerki bu modeli alacak olan arkadaşlara birkaç tavsiyem var. Ateşduvarından itibaren alt tabakayı kessinler ve daha rahat bir çalışma alanına sahip olsunlar sonrada kesilen balsa parça yerine benim yaptığım gibi bir kapak sistemi düşünülebilir.Hem yakıt deposuna ulaşım kolaylığı vede hazır kesilmişken o alanı seyreltilmiş epoxi ile kaplama şanşı doğuyor.Yaptığım kapağın resimlerini yaplaşıyorum.Bu arada kapak dondurma kabından kesilerek yapıldı 
Uçuş ağırlığı yakıt hariç 2 kg 150 gram(pil dahil)
Ağırlık 46 lık motora oranla iyi ve aynı modelden bir tane daha olduğunu ve harika performans verdiğini söyleyebilirm.

 

TÜM HAKLARI SAKLIDIR

DESİNGED BY HÜSEYİN KARTOL