: Trakya R© Model Hüseyin KARTOL
   
EXTRALARGE
Tüm modelci arkadaşlarıma,abilerime,kardeşlerime selamlar.

Profilkanat meceramdan sonra daha estetik daha güzel ve akrobasiye yönelik bir model istiyordum.Fakat forumda genelde 3D modeller üzerine yazılar vardı ben bi türlü bu modellere ısınamadım.Çünkü bana gerçek uçak gibi görünmedi hiçbirzaman.Ve profil kanatımla akrobasi yapmaya başladım ama yeterli gelmedi bir süre sonra.İçimdeki akrobasi modeli heyecanı gitgide arttı ve kendimi bir uçak tasarlar halde buldum yaklaşık 1 ay modeli kafamda tasarladım ve yapımına geçtim ve sizlerle paylaşıyorum umarım beğeninizi kazanır.Forum kirliliği yaratmamak için konuyu tek seferde vermeye çalıştım yazım hatalarım için şimdiden sizlerden özür diliyorum.Havalardan dolayı ilk uçuşunu yapamadım ama içimden bir ses harika uçacağını söylüyor birde test& yapılış videosunu ekliyorum.

Modelimiz adınıda koydum EXTRALARGE diyorum ben ona

Ve sonunda uçağım ortaya çıktı yapımı yaklaşık aralıklarla 2.5 ay sürdü.(Üniverste dolayısıyla).Uçağımı sizlerin sergisine sunmaktan dolayı çok mutluyum umarım modelimi beğenirsiniz

Image Hosted by ImageShack.us

Öncelikle 3mm lik kontroplaktan ana gövdeyi oluşturacak parçaları kesim resimlerde görülüyor.Daha sonra bu parçalara ıhlamur ağacı çitalarından yerleştirerek ana iskeleti oluşturmaya çalıştım.

Image Hosted by ImageShack.us

Uçağın arka iskeleti bitince elimde daha önceden kalan servoları kullandım ve yerlerine monteledim.Arka kuyruğu yapıp boyadım.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Kanatı da kesip boyama işlemlerini bitirdim arka iskeleti 3mm lik depron ile kaplayıp boyasını tamamladım.

Image Hosted by ImageShack.us

Aleronları yerlerine yerleştirdim ve tüm gövdeyi kanatlarda dahil koli bandı ile bi güzel kapladım.Bu arada yurtdışından (Hobbycity) sipariş vermiş olduğum elektronik parçalarımda gelmişti.

Image Hosted by ImageShack.us

Motoru servoları yerlerine bağladım.Daha sonraki aşamalarda ağırlık merkezi çok gerilerde kaldığı için motor mauntu kesip 12 cm kadar uzattım yeniden yaptım.Kanatın söküp takılabilecek gibi olmasına çok özen gösterdim en çok uğraştığım noktalardan biriside bu oldu ve esc nin lipo jakınıda lehimledim.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Son olarak ise denizde çocukların yüzmek için kullandıkları ''Makarna'' denen yüzen köpükten Kanopiyi hazırladım ve uçak 3 parça halinde ortaya çıkmış oldu.Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


TÜM HAKLARI SAKLIDIR

DESİNGED BY HÜSEYİN KARTOL